Fürj grillen sütve

Hozzávalók: (4 személyre)

8 db fürj, 8 dkg vaj, fokhagyma, 1-1 csipet só, bors, petrezselyem, metélőhagyma. A salátához 30 dkg gomba, 1 doboz kukorica, 1 dl majonézmártás, 1 kiskanál metélőhagyma, kevés citromlé, késhegynyi fehér bors.

Elkészítése

A fürjeket hosszában két szimmetrikus félbe vágjuk. Besózzuk és a sütésig állni hagyjuk. A salátaköretet a fürj sütése előtt 1-2 órával elkészítjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

A gombás kukoricasaláta elkészítése: Az egyenletes kockára vágott gombát vajon sóval, borssal lepirítjuk és lehűtjük. Ezután hozzákeverjük a kukoricához (amelynek a levét előzőleg leöntöttük). A majonézmártást citrommal, borssal és egy csipet metélőhagymával ízesítjük, és a salátára öntjük.

Elkészítjük a fűszervajat is: A vajat szobahőmérsékleten már előzőleg állni hagyjuk addig, hogy kenhető legyen. Ekkor hozzákeverjük a fokhagymát, sót, borsot, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet és metélőhagymát. Az egészet jól összedolgozzuk, majd egy darab alufóliában henger alakú rúddá formáljuk és a fóliába tekerve mélyhűtőbe tesszük legalább 20 percig, hogy ismét megszilárduljon. A fürjeket az előmelegített grillre helyezzük, megkenjük olajjal és 8-10 perc alatt készre sütjük ( a sütő teljesítményétől függően). Tálaláskor minden fél fürj tetejére egy-egy vastag karika fűszervajat teszünk, és a salátával körítjük.