Szőlőlevélben sütött fürj

Hozzávalók: (4 személyre)

8 db fürj, 8 db nagy szőlőlevél, 8 nagy szelet füstölt szalonna, só, bors, majoránna, 8 dkg vaj és egy csésze erőleves

Elkészítése

Az előkészített fürjeket kívül-belül sóval dörzsöljük be. A belsejébe hintsünk kevés majoránnát, míg a külső részét borssal szórjuk meg. Csavarjuk be előzetesen megmosott szőlőlevelekbe, majd szalonnaszeletekbe (ezt szokták fordított sorrendben is). Ezeket tűzzük vagy kötözzük rá. Sütőben 20-25 perc alatt, erőlevessel többször meglocsolva süssük meg. Tálaláskor tegyük alulra a lefejtett sült szalonna szeleteket. A fürjeket pecsenyelevükkel gazdagon öntsük le. Burgonyaropogóssal vagy burgonyafánkkal, ill. sült burgonyával körítsük.