Fürj római tálban

Hozzávalók: (2 személyre)

4 db fürj, 60 dkg burgonya, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg erdei gomba, 20 dkg füstölt szalonna, 8 dkg sonka, 60 dkg kelkáposzta, bors, majoránna, só.

Elkészítése

Sütés előtt a római tálat megfelelően előkészítjük, vízben áztatjuk kb. 20 percig. Az egyenletes nagyságúra vágott cikk burgonyákat, vöröshagymát, erdei gombát, az előkészített tál aljára tesszük. A füstölt szalonna felét és a sonkát egyenletes kockákra vágva elősütjük. Ezzel meglocsoljuk az edénybe tett nyersanyagokat. A fürjeket sózzuk, hasüregüket majoránnával hintsük be, és az elkészített talapzatra téve leforrázott kelkáposzta cikkekkel borítsuk be. A kelkáposztát hintsük meg borssal, majoránnával, majd kakastaréj szalonnát tegyünk a tetejére. Lezárjuk az edényt, és sütőben 40-50 percig süssük.