Tavaszi fürjtojáskoktél

Hozzávalók: (4 személyre)

20-25 db keményre főzött fürjtojás, 1 db fejes saláta, 2 db paradicsom, 1 db uborka, 1 kis csomó metélőhagyma, 1 db paprika, 0,5 dl étolaj (még finomabb, ha olíva olajt használunk), kávéskanálnyi mustár, citromlé, tejszín, só, bors

Elkészítése

Közepes nagyságú, ép salátalevelekkel béleljük ki a salátástálat. Tegyünk a tál aljára először metéltre vágott fejes salátát, majd félbe vágott fürjtojásokat, felszeletelt uborkát, paprikát és paradicsomot. Ezt a rétegezést addig végezzük, amíg a tál tele nem lesz. Öntsük le a külön elkészített olajos- tejszínes-metélőhagymás öntettel. Tetejére félbe vágott tojásokat, uborka karikákat, paradicsomszeleteket tegyünk, és hintsük meg finomra vágott metélőhagymával. Jól lehűtve tálaljuk.